Ga verder naar de inhoud

Partners

"Roeselare Repareert" is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners die zich engageren om het belang van herstel te helpen uitdragen binnen de regio.

Arhus logo

Arhus

ARhus houdt de vinger aan de pols bij wat er in Roeselare leeft. Initiatieven waarbij ‘maken’ leidt tot ‘kennis maken’ en ook ‘kennismaken’ verspreiden we graag mee. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en warme stad.

Avansa Mid en Zuid West

Avansa Mid- en Zuidwest

Avansa stimuleert een duurzame levensstijl en doet dat door sensibilisering, het versterken van praktische vaardigheden, het creëren van netwerk en community-building.

Makers op post logo

Makers Op Post

Mirom CMYK roeselare rechts onder calibri

Mirom

Logo motena

Motena

Als Roeselaarse dienstencentra willen wij ons doelpubliek sensibiliseren om hun spullen niet weg te gooien zonder die te proberen te repareren. Door in onze dienstencentra een repaircafé te organiseren maken velen voor de eerste maal kennis hiermee en vinden ze de weg. Naast het herstellen is het ontmoetingsmoment bij ons even belangrijk!

Op die manier dragen wij ons steentje graag bij aan het duurzaam milieuvriendelijk project “ Roeselare repareert”

Xlogo png pagespeed ic OTBG11zr7 D

Kringwinkel

Kwb logo

KWB

Kwb is een gezinsbeweging die activiteiten organiseert voor jong en minder jong. Door lokale initiatieven op de zetten willen we werken aan een bruisende buurt en ontmoeting creëren in en rond Roeselare. Daarnaast zijn we ook niet blind voor actuele thema’s zoals armoede, duurzaamheid, polarisering… Hier willen we via duiding en actie ons steentje bijdragen aan een solidaire en zorgzame maatschappij en de mensen de nodige achtergrondinfo bezorgen.

20211027 Repair Cafe RSL Logo copy 2x

Repair Café Roeselare

Repairsharelogo2019 1

Repair & Share

De transitie naar een circulaire economie waarin we meer repareren en minder weggooien, kunnen we alleen realiseren als organisaties, bedrijven, overheden, scholen, burgers,... de krachten bundelen. Dat is precies wat het netwerk Roeselare Repareert probeert te doen. Daarom schraagt Repair&Share vzw zich achter dit project.

Logo roeselare

Stad Roeselare

In de transitie naar een meer circulaire economie, waar materialen en producten zo lang mogelijk in de kringloop blijven en de grenzen van de planeet gerespecteerd worden is het inzetten op repareren een uiterst belangrijke strategie.

Logo studio stoflov

Studio Stoflov

Als upcycle fan kan ik niet anders dan met achter dit netwerk scharen. Massaconsumptie en productie hollen de aarde en samenleving uit. inzet op herstellen doet ons nadenken over zorg voor goederen, mens en milieu-impact.

Voc opstap logo

VOC Opstap

VOC Opstap vzw schaart zich achter het project Roeselare Repareert. We dragen het belang van repareren mee uit alsook maken we de verschillende herstelmogelijkheden in Roeselare mee bekend bij onze klanten: personen met een ondersteuningsnood op vlak van vrije tijd. We organiseren ook concrete initiatieven zoals ons project Superdelers waarbij we het vrijetijdsmateriaal waarover VOC Opstap beschikt, delen met onze klanten of we organiseren activiteiten met de focus op herstel.