Ga verder naar de inhoud

Stad Roeselare ondertekent "Recht Op Repareren" campagne

20 april 2021

Roeselare wordt als eerste stad partner van de “Recht op Repareren” campagne en draagt het belang van herstel mee uit.

Sharepair news
Maak het repareerbaar - Stofzuiger

Iedereen heeft recht op producten die lang meegaan en repareerbaar zijn. Dat is vandaag echter allesbehalve evident. Onze spullen gaan steeds minder lang mee. En als ze kapot gaan, zijn ze ook nog eens moeilijk te herstellen: onderdelen zitten vastgelijmd, wisselstukken ontbreken en herstellers zijn moeilijk te vinden.

Met de Recht op Repareren campagne doet Repair & Share een oproep om hier verandering in te brengen. De campagne schuift verschillende strategieën naar voren om repareren toegankelijker te maken en ervoor te zorgen dat het voor zowel de consument als producent een evidentie wordt om te herstellen in plaats van weg te gooien.

Verschillende organisaties schaarden zich reeds achter de campagne, maar Roeselare neemt nu hierin het voortouw en besliste om, als eerste stad, zich ook partner te maken van de campagne.

Stad Roeselare zet zich via o.a. zijn deelname aan het Europese Sharepair project reeds actief in om herstelinitiatieven te ondersteunen en de mogelijkheden met betrekking tot het herstellen van defecte producten toegankelijker te maken voor zijn burgers. Door zich achter deze campagne te scharen wil de stad het belang van herstel verder mee uitdragen en ook andere besturen overtuigen om hierop actief in te zetten.

In de transitie naar een meer circulaire economie, waar materialen en producten zo lang mogelijk in de kringloop blijven en de grenzen van de planeet gerespecteerd worden is het inzetten op repareren een uiterst belangrijke strategie.
Stad Roeselare

Meer herstelnieuws

2023 was weer een succesvol hersteljaar en ook 2024 heeft heel wat herstel in petto!

2023 was weer een succesvol hersteljaar en ook 2024 heeft heel wat herstel in petto!

05/01/24
Heb je nog zaken die hersteld moeten worden. Ook in 2024 blijven we herstellen. Je kan hier onze kalender terugvinden.
WijkRepair sintjozef zoekt kandidaat herstellers!

WijkRepair sintjozef zoekt kandidaat herstellers!

05/06/23

Steek je graag de handen uit de mouwen? Ben jij iemand die zelf graag toestellen van anderen herstelt? Benieuwd of je die defecte boormachine, stofzuiger of laptop zelf kan herstellen? Aarzel dan niet om je bij het repair café aan te melden!

Expo "Mooi Stuk" te gast in RSL Op Post

Expo "Mooi Stuk" te gast in RSL Op Post

05/10/22

Bezoek de herstel Expo "Mooi Stuk" van 10 tot eind oktober in RSL Op Post en ga mee op ontdekkingsreis in de gedachtegang van een hersteller.