Ga verder naar de inhoud

Expo "Mooi Stuk" te gast in RSL Op Post

5 oktober 2022

Repareren begint met aandacht geven. Wat is er mis met een voorwerp, waardoor werkt het niet meer? Om dit te ontdekken gaat een reparateur op dezelfde manier te werk als een dokter: door te kijken, luisteren, voelen. Door vragen te stellen en dingen te proberen. Nu is er een tentoonstelling die je meeneemt op deze bijzondere ontdekkingsreis.

Sharepair news
Mooistuk

Repareren is goed voor het milieu én leuk om te doen! Elke reparatie is een soort ontdekkingstocht. ‘Mooi Stuk!’ toont gerepareerde voorwerpen in een museale setting. Bij elk voorwerp hoort een kort audiofragment met de analyse en inzichten van de reparateur. Dit biedt een kijkje in de mogelijkheden om het leven van een koffieapparaat, rolkoffer, stoel, spijkerbroek en mobiele telefoon te verlengen. Jaarlijks worden vele apparaten weggegooid die nog makkelijk te repareren zijn. De tentoonstelling wil aanzetten tot meer bewustwording en kennisdeling. Bezoekers worden aangespoord een liefdes- of excuusbrief te schrijven aan hun gerepareerde of weggegooide voorwerp.

Deze unieke tentoonstelling werd ontwikkeld door Repair Café Internationaal in het kader van het 10 jarig bestaan van het Repair Café concept.

Te bezichtigen in RSL Op Post (Brugsesteenweg 44, 8800 Roeselare) vanaf 10 tot 31 oktober.

Meer herstelnieuws

2023 was weer een succesvol hersteljaar en ook 2024 heeft heel wat herstel in petto!

2023 was weer een succesvol hersteljaar en ook 2024 heeft heel wat herstel in petto!

05/01/24
Heb je nog zaken die hersteld moeten worden. Ook in 2024 blijven we herstellen. Je kan hier onze kalender terugvinden.
WijkRepair sintjozef zoekt kandidaat herstellers!

WijkRepair sintjozef zoekt kandidaat herstellers!

05/06/23

Steek je graag de handen uit de mouwen? Ben jij iemand die zelf graag toestellen van anderen herstelt? Benieuwd of je die defecte boormachine, stofzuiger of laptop zelf kan herstellen? Aarzel dan niet om je bij het repair café aan te melden!

Trefavond voor West-Vlaamse Repair Cafés in RSL Op Post

Trefavond voor West-Vlaamse Repair Cafés in RSL Op Post

26/09/22

Op 15 september 2022 ging de allereerste trefavond voor Repair Cafés inWest-Vlaanderen door.Vrijwilligers uit de Repair Cafés van Roeselare, Brugge,Oostende, Izegem, Harelbeke, Torhout verzamelden in RSL Op Post, de vaste stek van Repair Café Roeselare.