Ga verder naar de inhoud

Een succesvol jaar bij Repair Café Roeselare

Ine Pertry 24/02/23

Een duurzame toekomst en een circulaire economie bevorderen: da's het doel van Repair Café Roeselare. Herstellers en bezoekers komen er samen om oude voorwerpen een nieuw leven te geven en zo de wegwerpcultuur tegen te gaan. En of ze daar dit jaar in zijn geslaagd! Dit zijn de cijfers van één jaar Repair Café.

RSL Op Post verwelkomde vorig jaar met vijf Repair Cafés meer dan 270 mensen. Dat is een succes. Van alle meegebrachte voorwerpen werden er zo'n 192 hersteld. Zo werden 514 kilogram afval en een uitstoot van 5070 kilogram CO2 vermeden. Knap! Bekijk de resultaten van elke editie in onderstaande grafiek.

Vergelijken we deze resultaten met 2021, dan zien we een forse vooruitgang. Zo steeg het aantal bezoekers met 150 procent en kende het aantal herstelde toestellen meer dan een verdubbeling. Dat belooft voor het komende jaar. Op naar een duurzaam Roeselare!

RSL 5 Infografiek

Ine Pertry

Meer herstelverhalen

We engageren, restaureren, herwaarderen, repareren

We engageren, restaureren, herwaarderen, repareren

Ine Pertry - 27/01/24
Naar aanleiding van het Repair Café dat op 3 februari doorgaat in de Broedersschool in Roeselare delen de voorzitter, secretaris en…
2023 was weer een succesvol hersteljaar en ook 2024 heeft weer heel wat herstel in petto!

2023 was weer een succesvol hersteljaar en ook 2024 heeft weer heel wat herstel in petto!

Ine Pertry - 05/01/24
Heb je nog zaken die hersteld moeten worden. Ook in 2024 blijven we herstellen. Je kan hier onze kalender terugvinden.
Word herstelheld met deze vier tips

Word herstelheld met deze vier tips

Ine Pertry - 05/06/23
Gooi jij (te) snel weg? Er al eens aan gedacht om de handen uit de mouwen te steken en zelf kapotte zaken te herstellen? Wij zetten je op…