Ga verder naar de inhoud

Michel Gellynck

Ik ben Michel, vrijwilliger van het eerste uur sinds 2016 toen Repair Café Roeselare werd opgestart. Dankzij een goede bestuursploeg en een team van enthousiaste medewerkers en herstellers zien we mooie resultaten in onze dienstverlening om allerlei defecte producten te herstellen en een tweede leven te kunnen geven.

Logo herstelhelden
Gellynck
Michel Gellynck
Hersteller bij Repair Café Roeselare

Favoriete tool om te herstellen?

Logisch verstand!

Jouw oudste herinnering gerelateerd aan repareren?

Mijn oudste herinnering situeert zich rond de jaren 1959. Als jong manneke van ongeveer 8 jaar had ik bij mij thuis een doos gevonden in de kelder met allerlei afgedankte stukken elektrische kabel, wat stekkers, een schakelaar, een lampfitting… Ik was alleen in onze woonkamer (een ‘living‘ bestond toen nog niet) met veel enthousiasme met een schroevendraaier aan het prutsen om die dingen met elkaar te verbinden. Een lamp had ik zelfs niet, maar wel veel verbeelding, en ik had de gemonteerde stekker in de buurt gelegd van het enige stopcontact in de woonkamer. Plots kwam de postbode binnen met de post en hij gaf meteen alarm omdat hij dacht dat ik echt met elektriciteit bezig was en mijn moeder kwam gehaast kijken wat er gebeurde. Ook zij was geschrokken en die doos met elektrische onderdelen heb ik nooit meer teruggezien. Mijn mooie intenties om creatief met elektrische dingen om te gaan werd begraven.

Een speelgoeddoos Elektro bestond toen jammer genoeg helemaal niet. Een gemiste kans??? Toen ikzelf vader was van een zoontje van iets van 9 jaar zorgde ik dat Sinterklaas een Elektro speelgoeddoos in het schoentje stak. Mijn zoon was er niet echt wild van, de vader daarentegen heeft er zich wel mee geamuseerd.

Nummer 1 hersteltip?

Beter voorkomen dan genezen! Bewaar van je toestellen de gebruiksaanwijzing en lees de tips voor onderhoud en ook de praktische hersteltips. (Ontkalken koffiezet, stoomstrijkijzer…) Soms kun je afleiden uit de weergegeven codes op het display van het toestel waar de fout zit. (Vaatwasser, wasmachine, droogkast…) Het zorgzaam hanteren van je materiaal kan al heel wat problemen vermijden.