Ga verder naar de inhoud

Repair Café? Wasda?

Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar mensen (samen) dingen herstellen. Deskundige vrijwilligers met reparatiekennis en -vaardigheden helpen je met de reparatie.

Heb jij een defect huishoudtoestel waarmee je niet weet waar naartoe? Kom zeker eens af!

Repair Café in de praktijk

Bezoekers nemen van thuis hun kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk aan toe gaat? Deze video geeft een mooi overzicht.

20210317 Covid Repair FB 06

Repair Café Roeselare

Ook in Roeselare is er een actieve Repair Café werking. Op meerdere momenten per jaar organiseren ze activiteiten waarbij ze mensen helpen met het herstellen van hun defecte toestellen. Hun thuisbasis is in RSL Op Post, maar af en toe organiseren ze ook een Repair Café op andere plaatsen in de stad.

Ook is het Roeselaars Repair Café actief op "Repair Connects". Tussen Repair Cafés door kunnen burgers hierop defecte producten aanmelden, waarbij herstellers van het Repair Café dan kijken hoe ze eventueel kunnen helpen met de herstelling.

Ben jij iemand die zelf graag toestellen van anderen herstelt? Aarzel dan niet om je bij het Roeselaars Repair Café aan te melden!

Sharepair professional

Repair Café VS Professionele Hersteller

Zijn Repair Cafés geen concurrentie voor professionele herstellers?

Neen, integendeel. Met het organiseren van Repair Cafés wordt de mogelijkheid van repareren juist onder de aandacht gebracht. Regelmatig worden bezoekers doorverwezen naar de (weinige) professionals die er (nog) zijn.

Verder is er voor de spullen die hersteld worden tijdens een Repair Café vaak ook geen professioneel aanbod meer. Waar moet je naartoe met je defecte toaster van 8 jaar oud?

In het Repair Café leren mensen dat er alternatieven zijn voor weggooien en dat repareren vaak toch een optie is.