Ga verder naar de inhoud

Trefavond voor West-Vlaamse Repair Cafés in RSL Op Post

26 september 2022

Op 15 september 2022 ging de allereerste trefavond voor Repair Cafés inWest-Vlaanderen door. Vrijwilligers uit de Repair Cafés van Roeselare, Brugge,Oostende, Izegem, Harelbeke, Torhout verzamelden in RSL Op Post, de vaste stek van Repair Café Roeselare.

Sharepair news
CA5 A9509

In verschillende provincies komen Repair Cafés regelmatig bijeen om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren: hoe pakken andere Repair Cafés hun communicatie aan, hoe betrekken ze mensen bij het repareren, hoe kun je makkelijk je statistieken bijhouden,…? Zo’n uitwisseling was er nog niet in West-Vlaanderen. Daar wouden Repair&Share, Stad Roeselare, Avansa Mid- en Zuidwest, Avansa Regio Brugge en Avansa Oostende-Westhoek verandering in brengen.

CA5 A9335

Wat stond er op het programma?

19u15 – Onthaal
19u30
– Presentatie door Repair&Share: Meet hoeveel afval en CO2 je uitstoot met je Repair Café en versterk zo de bredere Repair Café beweging.
20u15
– Workshop Jongeren bereiken met het Repair Café / Workshop Bezoekers actiever bij de herstelling betrekken (maak je keuze bij inschrijving)
21u15
– Bezoek aan 3D-print en lasercutting atelier van Repair Café Roeselare
21u30
– Receptie

De oogst: veel interessante tips en ideeën en veel enthousiasme om dit voortaan elk jaar te organiseren. Kon je er niet bijzijn, maar krijg je graag het verslag? Mail naar rosalie@repairshare.be

De trefavond voor Repair Cafés uitWest-Vlaanderen 2020 was een initiatief van Repair&Share, Stad Roeselare, Avansa Mid- en Zuidwest, Avansa Regio Brugge en Avansa Oostende-Westhoek. Met steun vanuit het Interreg-NWE project Sharepair en met steun van de Vlaamse Overheid.

Meer herstelnieuws

2023 was weer een succesvol hersteljaar en ook 2024 heeft heel wat herstel in petto!

2023 was weer een succesvol hersteljaar en ook 2024 heeft heel wat herstel in petto!

05/01/24
Heb je nog zaken die hersteld moeten worden. Ook in 2024 blijven we herstellen. Je kan hier onze kalender terugvinden.
WijkRepair sintjozef zoekt kandidaat herstellers!

WijkRepair sintjozef zoekt kandidaat herstellers!

05/06/23

Steek je graag de handen uit de mouwen? Ben jij iemand die zelf graag toestellen van anderen herstelt? Benieuwd of je die defecte boormachine, stofzuiger of laptop zelf kan herstellen? Aarzel dan niet om je bij het repair café aan te melden!

Expo "Mooi Stuk" te gast in RSL Op Post

Expo "Mooi Stuk" te gast in RSL Op Post

05/10/22

Bezoek de herstel Expo "Mooi Stuk" van 10 tot eind oktober in RSL Op Post en ga mee op ontdekkingsreis in de gedachtegang van een hersteller.