Ga verder naar de inhoud

Repair Café Roeselare gaat van start met Repair Connects

20 april 2021

Kom in contact met een vrijwillige hersteller van Repair Café Roeselare via de nieuwe tool: Repair Connects

Sharepair news
Repair Connects Logo

Covid 19 maakt het onmogelijk voor Repair Cafés om traditionele fysieke herstel activiteiten te organiseren. Om hun dienstverlening toch verder te kunnen zetten moest er naar andere oplossingen gezocht worden.

In het kader van het Europese Sharepair project heeft Maakbaar Leuven met de hulp van Statik een nieuw online platform ontwikkeld om hulp op afstand te bieden, Repair Connects. Stad Roeselare en andere partners droegen bij aan de verdere ontwikkeling ervan.

Het platform werd ontwikkeld in tijden van Covid, maar biedt ook in normale tijden een meerwaarde als aanvulling om tussen fysieke repair cafés door toch in contact te komen met een hersteller. Ook biedt het in de toekomst nieuwe mogelijkheden als registratie tool tijdens fysieke repair cafés.

Repair Café Roeselare besliste om als één van de pioniers ook actief te worden op het platform!

Repair Connects verbindt Roeselarenaars en vrijwillige herstellers en gaat op zoek naar een goede ‘match’. Samen zoeken jullie naar de geschikte oplossing om het apparaat te herstellen: een Repair Café in de buurt, een videocall, het doorsturen van een bruikbaar filmpje, een afspraak in de repair hup of een andere oplossing.

20210921 SHR Repair Connects Iphone

Gebruik maken van Repair Connects is simpel

  1. Registreer een defect toestel.
  2. Kies om je toestel naar een fysiek Repair Café te brengen, of online geholpen te worden
  3. De herstellers van Repair Café Roeselare bekijken de apparaten en geven een eerste diagnose, online ondersteuning of leiden toe naar een fysieke activiteit.
  4. Bezoek een Repair Café in de buurt en ga samen met een hersteller aan de slag.

Meer herstelnieuws

Expo "Mooi Stuk" te gast in RSL Op Post

Expo "Mooi Stuk" te gast in RSL Op Post

05/10/22

Bezoek de herstel Expo "Mooi Stuk" van 10 tot eind oktober in RSL Op Post en ga mee op ontdekkingsreis in de gedachtegang van een hersteller.

Trefavond voor West-Vlaamse Repair Cafés in RSL Op Post

Trefavond voor West-Vlaamse Repair Cafés in RSL Op Post

26/09/22

Op 15 september 2022 ging de allereerste trefavond voor Repair Cafés inWest-Vlaanderen door.Vrijwilligers uit de Repair Cafés van Roeselare, Brugge,Oostende, Izegem, Harelbeke, Torhout verzamelden in RSL Op Post, de vaste stek van Repair Café Roeselare.

Dit was International Repair Day 2021

Dit was International Repair Day 2021

26/10/21

Op 16 oktober was het International Repair Day, een dag waar wereldwijd herstel in de spotlight gezet werd. In Roeselare kon je proeven van verschillende repair activiteiten in RSL Op Post.